Lista obavijesti

Učenici Željezničke tehničke škole Moravice posjetili su IDIZ

Objavljeno: 06.06.2023.

Učenici Željezničke tehničke škole Moravice koji slušaju predmet 'Škola i zajednica' posjetili su IDIZ u pratnji svojih nastavnica Tanje Vrbanac, Nataše Volf Pleše i Elene Popović te ravnatelja Borivoja Dokmanovića. Tema kojom se bave u sklopu predmeta 'Škola i zajednica' je poboljšanje kvalitete života mladih u Gorskom kotaru, a upravo su o toj temi učenici mogli čuti više od dr. sc. Lane Peternel, voditeljice IDIZ-ovog bilateralnog slovensko-hrvatskog HRZZ-ARRS projekta Izolirani ljudi i zajednice u Sloveniji i Hrvatskoj – ISOLATION i dr. sc. Ane Perinić Lewis (Institut za migracije i narodnosti), suradnice na projektu. Istraživanje financiraju Slovenska istraživačka agencija i Hrvatska zaklada za znanost.

Unatoč ozbiljnim temama o kojima smo razgovarali, učenici su pokazali veliku zainteresiranost za društvo koje ih okružuje te su aktivno sudjelovali u diskusiji.

Zahvaljujemo na dolasku učenicima i njihovim nastavnicima te se nadamo da im je boravak na IDIZ-u bio zanimljiv, koristan i ugodan.