Pravno

Uvjeti korištenja

Ovi Uvjeti korištenja reguliraju odnos između vas i Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu (u daljnjem tekstu: IDIZ).
Koristeći ove mrežne stranice, pristajete i slažete se postupati sukladno odredbama sadržanim u ovim Uvjetima korištenja. Ukoliko vam ovi Uvjeti korištenja nisu prihvatljivi, molimo vas da ne koristite ove mrežne stranice.
Početna www adresa IDIZ-a je: https://www.idi.hr.
Dopušteno je stavljati poveznicu internet stranice IDIZ-a na druge stranice.

Autorska prava

Tekstovi, fotografije, datoteke, video i audio zapisi i ostali materijali objavljeni na javnom web mjestu IDIZ-a:
- u vlasništvu su IDIZ-a
- u vlasništvu su fizičkih ili pravnih osoba koje su IDIZ-u dale pristanak za objavljivanje tih materijala
- njihova objava dozvoljena je Zakonom o autorskom i drugim pravima
- nalaze se pod Creative Commons licencama
- nalaze u javnom vlasništvu.

Uvjeti korištenja materijala

Prilikom objave i korištenja materijala s javnog web mjesta IDIZ-a treće osobe dužne su na mediju na kojemu koriste materijale navesti IDIZ kao izvor.
Medijski subjekti mogu koristiti materijale radi upotrebe u informativne, uredničke i promidžbene svrhe objavljivanja u novinama, časopisima i elektronskim medijima uz navođenje izvora.
Upotreba materijala s javnog web mjesta IDIZ-a u komercijalne svrhe dozvoljena je samo uz odobrenje IDIZ-a ili vlasnika materijala objavljenog na web mjestu IDIZ-a.

Prestanak uvjeta korištenja

Uvjeti korištenja primjenjuju se do raskida istih od vaše strane ili od strane IDIZ-a. Vaš raskid je moguć u bilo kojem trenutku, a znači prestanak korištenja ovih stranica i brisanje svih materijala i sadržaja preuzetih i korištenih s ovog web mjesta.