Dr. sc. Ana Maskalan urednica je knjige „Reformacije i revolucije“ objavljene u izdanju Hrvatskog filozofskog društva.

Knjiga donosi izbor radova nastalih na osnovi izlaganja s interdisciplinarnog simpozija s međunarodnim sudjelovanjem „Reformacije i revolucije. Povodom 500. obljetnice protestantske reformacije i 100. obljetnice Oktobarske revolucije”, koji je održan u Zagrebu od 14. do 16. prosinca 2017. godine.

U knjizi su predstavljeni radovi u kojima se promišlja filozofsko, geopolitičko, kulturno i ekonomsko nasljeđe protestantske reformacije i Oktobarske revolucije, kao i oni radovi u kojima su razmatrani pojmovi reformacije i revolucije kao takvi, njihovo značenje, položaj danas te njihove perspektive u budućnosti.

Autori poglavlja su: Teresa Forcades i Vila, Jürgen Moltmann, Zoran Grozdanov, Darko Pirija, Ivo Džinić, Sead Alić, Stanko Vlaški, Slobodan Sadžakov, Michael Antolović, Suzana Marjanić, Damir Hršak, Lazar Atanasković, Krešimir Šimić, Goran Rujević, Branko Romčević, Maroje Višić, Anita Lunić, Aneli Dragojević Mijatović, Vlatko Ilić, Predrag Krstić, Luka Janeš, Lana Zdravković i Ana Maskalan.

Više: http://idiprints.knjiznica.idi.hr/925/.

Objavljeno: 19.02.2021.