Poštovane kolegice i poštovani kolege,

pozivamo Vas na predstavljanje Erasmus + projekta pod nazivom „Hand in Hand: Social and Emotional Skills for Tolerant and Nondiscriminative Societies (A Whole School Approach)“.

Predstavljanje će se održati u srijedu 31. svibnja 2017. godine u 14:30 sati u velikoj dvorani (Zadružni savjet) na 4. katu, Amruševa 8, Zagreb, u organizaciji Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i Mreže centara za obrazovne politike.

Svrha ovog međunarodnog trogodišnjeg projekta je osmisliti i primijeniti inovativni program za razvoj socio-emocionalnih i interkulturalnih kompetencija učenika osnovne škole, ali i njihovih učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja. Program će se oslanjati na pristup koji uključuje čitavu školu, a istodobno će se primjenjivati u dvanaest škola u četiri zemlje sudionice, te će se provesti i njegova vanjska evaluacija. U Hrvatskoj projekt provode Institut za društvena istraživanja i Mreža centara obrazovne politike.

Na predstavljanju će biti prezentiran konceptualni okvir i plan projekta, kao i njegova policy dimenzija. Nakon toga će sudionici biti pozvani da podijele svoje ideje o sadržaju i implementaciji ovog programa, ali i vlastita iskustva u radu na sličnim programima za djecu i mlade te njihove učitelje.

Projekt će predstaviti članovi projektnog tima iz Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu: Iris Marušić (voditeljica projekta), Saša Puzić, Ivana Jugović, Iva Košutić i Jelena Matić, te Lana Jurko iz Mreže centara za obrazovne politike.

Veselimo se Vašem dolasku!

Srdačan pozdrav,

Dr. sc. Iris Marušić,
Voditeljica projekta

Program

logo_hih_500