Poštovane/i,

Pozivamo vas na predavanje pod naslovom “Household Debt in Post-Credit Boom Croatia” dr. sc. Mareka Mikuša s Max Planck Instituta za socijalnu antropologiju u Halleu koje se održava kao dio diseminacijskih aktivnosti Centra za istraživanje društvenih nejednakosti i održivosti (CIDNO) Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ).

Predavanje će se održati u petak, 17. ožujka 2017. godine u 13.00 sati u knjižnici IDIZ-a na Trgu kralja Tomislava 21/1.

U posljednjih pet mjeseci Marek Mikuš provodi antropološko istraživanje o posljedicama kreditnog buma i financijske krize u Hrvatskoj fokusirajući se na kućanstva koja su se nepovoljno i/ili prekomjerno zadužila. Stoga će u okviru teorije ekonomske antropologije održati predavanje o društvenim posljedicama zaduživanja kao krajnjim ishodima šireg procesa financijalizacije u Hrvatskoj.

Marek Mikuš stekao je doktorat 2014. godine na London School of Economics s temom iz socijalne antropologije istražujući ulogu civilnog društva u političkoj i ekonomskoj tranziciji postsocijalističke Srbije. Također, od prosinca 2016. do travnja 2017. godine boravi kao gostujući znanstvenik u IDIZ-u.

Srdačan pozdrav,

Dinka Marinović Jerolimov
ravnateljica