Poštovani/e,

Agencija za mobilnost i programe EU, Mreža mladih Hrvatske i Institut za društvena istraživanja u Zagrebu Vas pozivaju na konferenciju na temu rada s mladima u Republici Hrvatskoj.

Rad s mladima predstavlja organizirani proces indvidualnog i društvenog razvoja mlade osobe te obuhvaća širok spektar aktivnosti koje se provode s mladima kroz neformalno i informalno učenje. Jedna od najčešće spominjanih tema u kontekstu rada s mladima je njegova profesionalizacija – rad s mladima je djelatnost koja je još uvijek nedovoljno akademski, ali i profesionalno razvijena. Sve je glasniji apel osoba koje rade s mladima, akademske zajednice i ostatka civilnog sektora za regulaciju statusa ove djelatnosti, stoga je ova konferencija posvećena raspravi o izazovima i mogućnostima rada s mladima s naglaskom na važnost njegove profesionalizacije. Toj raspravi ide u prilog i skorašnje predsjedanje Hrvatske Europskom unijom u kojem će mladi biti jedan od tematskih prioriteta. Na događanju će se okupiti svi ključni dionici sektora mladih, od predstavnika tijela državne uprave, akademske zajednice, do organizacija mladih i za mlade s ciljem rasprave o rješenjima koja unaprjeđuju institucionalni okvir za rad s mladima.

Konferencija Izazovi i mogućnosti rada s mladima u Hrvatskoj održat će se u ponedjeljak, 16. listopada 2017. godine, s početkom u 10 sati, u Kući Europe (Augusta Cesarca 4), a putni troškovi za sudionike izvan Zagreba refundiraju se sredstvima projekta.

Molimo Vas da svoj dolazak na konferenciju potvrdite na ovom linku do 12. listopada 2017. godine.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja, slobodno nas kontaktirajte na e-mail adresu dorina@idi.hr.

Program konferencije

konfa