Ljetni kamp Akademija otvorenih podataka (Open Youth Academy) okupio je mlade ljude i stručnjake iz Hrvatske, ali i cijele jugoistočne Europe te Europske unije i Sjeverne Amerike. Druga po redu akademija ove se godine održavala se od 28. kolovoza do 3. rujna u Puli, a središnja tema programa bila je vezana uz podatke lokalne samouprave, ciljeve održivog razvoja te zajedničkih projekata u regiji.

Sudionici kampa u šest su dana imali priliku učiti o upotrebi informacija lokalnih javnih sektora, ciljevima održivog razvoja i regionalnim projektima te se družiti i dijeliti svoje ideje s mladima sličnih interesa.

Akademiju otvorenih podataka organizirala je nevladina organizacija Open Government Partnership kojoj je cilj uključiti mlade u proces demokratskih promjena te im osigurati mogućnost učenja i raspravljanja o vrijednostima otvorene vlasti. Ljetni kamp je stoga težio okupljanju ambicioznih mladih ljudi koji su kroz predavanja, radionice i rasprave naučili koristiti otvorene podatke i IT alate za opće dobro i komercijalnu upotrebu.

Na akademiji je ispred IDIZ-a sudjelovala Dorina Sraka iz Centra za omladinska i rodna istrazivanja.

s1 s2 s3