U Osijeku je dana 27. listopada 2017. godine održan skup „500 godina protestantizma: Baština i otisci u hrvatskome društvu“ u organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo i Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

Nakon što je gradonačelnik Grada Osijeka Ivica Vrkić pozdravio prisutne, okrugli stol otvorili su Goran Radman, predsjednik upravnog odbora Centra Miko Tripalo i dr. sc. Dinka Marinović Jerolimov, ravnateljica Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu. Na okruglom stolu izlagalo je ukupno 11 sudionika i sudionica koji su raspravljali o doprinosu protestantizma religijskoj i kulturnoj raznolikosti, školstvu i obrazovanju, ekumenskom i međureligijskom dijalogu, stvaranju mira, razvoju i obrani demokratskih vrijednosti te medijskim slobodama. Raspravljalo se i o današnjem položaju protestantskih vjerskih zajednica u Hrvatskoj te njihovu odnosu s drugim vjerskim zajednicama i državom.

Na skupu su, među ostalima, sudjelovale prof. dr. sc. Ankica Marinović i dr. sc. Dinka Marinović Jerolimov s izlaganjem „A što je s našim pravima? Država i manjinske vjerske zajednice u Hrvatskoj: analiza slučaja“.