Okrugli stol pod nazivom „Socijalna dimenzija visokog obrazovanja u Hrvatskoj – izazovi i perspektive“ održan je u srijedu, 2. 12. 2015. godine u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

Okrugli stol organizirao je Institut za društvena istraživanja u Zagrebu u suradnji s Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH i Sekcijom za sociologiju obrazovanja Hrvatskog sociološkog društva. Tom su prilikom predstavljeni rezultati empirijskog istraživanja „Socijalni identiteti, pristup visokom obrazovanju i odabir studija“ koje je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Cilj okruglog stola bio je da se na temelju rezultata istraživanja rasprave relevantna pitanja ostvarivanja socijalne dimenzije visokog obrazovanja u Hrvatskoj kako bi se doprinijelo što uspješnijem ostvarivanju jednakosti obrazovnih šansi u visokom obrazovanju, a time i porastu udjela visokoobrazovanog stanovništva u Hrvatskoj. Okruglom stolu su prisustvovali stručnjaci i predstavnici relevantnih institucija u području visokog obrazovanja.

Više informacija o projektu dostupno je na poveznici: https://www.idi.hr/sipvoos/index.html