Lista obavijesti

Završna diseminacija i okrugli stol u sklopu slovensko-hrvatskog bilateralnog HRZZ/ARRS projekta HESC

Objavljeno: 31.05.2023.

Završna diseminaciju i okrugli stol u sklopu bilateralnog HRZZ/ARRS projekta između Slovenije i Hrvatske pod nazivom: Kvaliteta života u stambenim naseljima iz socijalističkog i postsocijalističkog razdoblja: komparativna analiza između Slovenije i Hrvatske - HESC (2020. - 2023.) održani su 26. svibnja 2023. godine od 11 do 15 sati u prostorima Tribine Grada Zagreba u Zagrebu.

Tijekom konferencije članovi hrvatskog tima (Anđelina Svirčić Gotovac, voditeljica i suradnici: Ratko Đokić, Jelena Zlatar Gamberožić, Mirjana Adamović i Anamaria Klasić) predstavili su stručnu studiju pod nazivom Osnovni pregled rezultata o kvaliteti života u stambenim naseljima iz socijalističkog i postsocijalističkog razdoblja u Hrvatskoj i Sloveniji s rezultatima anketnog istraživanja provedenog u izabranim stambenim naseljima u Hrvatskoj i Sloveniji (Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku te Ljubljani i Mariboru).

U okruglom stolu pod nazivom STANOVANJE U STAMBENIM NASELJIMA U HRVATSKOJ I SLOVENIJI – MOGUĆNOSTI ZA POBOLJŠANJA sudjelovali su kolege s projekta i gosti iz različitih gradskih i državnih institucija:

  • Dr. sc. Richard Sendi - Urbanistički institut Republike Slovenije, voditelj projekta za Sloveniju
  • Izv. prof. dr. sc. Boštjan Kerbler - Urbanistički institut Republike Slovenije, suradnik na projektu
  • Mr. sc. Željko Uhlir - državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine
  • Dipl. ing. arh. Nikša Božić - ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba
  • Dipl. ing. arh. Mladen Ilijević - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
  • Dipl. ing. arh. Bojan Linardić - ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine
  • Prof. dr. sc. Tihomir Jukić – Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – suradnik na projektu

Svi su sudionici aktivno sudjelovali u diskusiji te naglasili važnost stambene tematike i nužnosti uređenja stambene politike u Hrvatskoj i Sloveniji.