Lista obavijesti

Tri hrvatska grada dobila su certifikat Grad za mlade

Objavljeno: 20.04.2022.

Institut za društvena istraživanja u Zagrebu sudjeluje u Povjerenstvu koje ocjenjuje gradove prijavljene za dobivanje certifikata „Grad za mlade“. Osim Instituta, u Povjerenstvu sudjeluju i druge organizacije i institucije koje se bave radom s mladima: Središnji državni ured za demografiju i mlade, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Mreža mladih Hrvatske - Croatian Youth Network, Savez društava "Naša djeca" Hrvatske i Udruga gradova u RH.

Da bi dobili Certifikat, gradovi moraju zadovoljiti najmanje 50% kriterija koji se odnose na lokalne politike za mlade u svakom od osam tematskih područja (Participacija, Demografski poticaji i mjere, Zapošljavanje, Mobilnost, Zdravlje i sport, Rad s mladima i kultura, Obrazovanje i Informiranje) te ukupni postotak ovisno o broju stanovnika (do 10 tisuća stanovnika – 60%; između 10 i 35 tisuća stanovnika – 70%; više od 35 tisuća stanovnika – 80%).

Ove su godine tri hrvatska grada dobila Certifikat. Dobitnici Certifikata za razdoblje od 2022. do 2025. godine su Križevci, Poreč i Pregrada. Čestitamo!

Voditeljica projekta za IDIZ je Marita Grubišić-Čabo, a član projektnog tima je dr. sc. Marko Kovačić.

Više možete pročitati na poveznici.