Lista obavijesti

Tim projekta HESC sudjelovao na konferenciji ENHR-a u Barceloni

Objavljeno: 05.09.2022.

Dr. sc. Anđelina Svirčić Gotovac, dr. sc. Ratko Đokić i dr. sc. Sonja Podgorelec sudjelovali su u sklopu slovensko-hrvatskog bilateralnog projekta Hrvatske zaklade za znanost - HESC na godišnjoj ENHR-ovoj konferenciji u Barceloni od 31. 8. do 2. 9. 2022. (European Network for Housing Research (ENHR) Annual Conference) pod nazivom The struggle for the right to housing. The pressures of globalisation and affordability in cities today sa zajedničkim izlaganjem pod nazivom „Differences between old and new large housing estates in Croatia: Objective and subjective level“.

Na konferenciji je također sudjelovala i naša doktorandica Anamaria Klasić u sklopu dijela konferencije namijenjene mladim istraživačima (The New Housing Researchers Colloquium (NHRC) 30.08.2022. s izlaganjem pod nazivom „A post-socialist view on social mix in Zagreb's large housing estates – Quantitative insights“.

Doktorandica Anamaria Klasić napisala je i rad koji je u konkurenciji za tzv. Bengt Turner Award pri ENHR mreži osvojio prvu nagradu za najbolji rad. Inače, cilj je ove nagrade da se osnaži mlade istraživače na početku karijere u pisanju radova iz područja urbane i stambene tematike.

Voditeljica i mentorica te cijeli projektni tim izrazito su ponosni na nju i na projekt na kojem su dobiveni rezultati ankete sa stanarima stambenih naselja u Hrvatskoj pridonijeli uspješnim znanstvenim i diseminacijskim postignućima mlađih i starijih istraživača.