Lista obavijesti

Proveden je niz edukacija za poučavanje predmeta Škola i zajednica

Objavljeno: 15.09.2022.

Institut za društvena istraživanja u Zagrebu je u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Prvom riječkom hrvatskim gimnazijom u razdoblju od ožujka do rujna 2022. godine u Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji proveo edukaciju za poučavanje predmeta „Škola i zajednica“.

Kroz niz susreta i uz kontinuirano mentorstvo više od 100 nastavnica i nastavnika prošlo je kroz sedam tematskih cjelina koje su ih, vjerujemo, pripremile za poučavanje novog i drugačijeg predmeta.

Evaluacija edukacije koju je ispunilo 92 polaznika ukazuje na zadovoljstvo sudionika:

  • Prosječna procjena kvalitete višemjesečne edukacije je 4,74 (na skali od jedan do pet).
  • Svih 92 sudionika izrazili su zadovoljstvo edukacijom pri čemu nitko nije dao procjene: izrazito nezadovoljan, uglavnom nezadovoljan, niti nezadovoljan niti zadovoljan.
  • 76,1% sudionika u potpunosti je zadovoljno edukacijom.
  • Sudionici su posebice iskazali zadovoljstvo općom atmosferom na susretima, komunikacijom s mentorima i voditeljima, stručnošću predavača te korisnošću sadržaja edukacije.

Puno značajniji od ovih brojčanih podataka su pojedinačni osvrti sudionika, koji su također predstavljeni u evaluaciji.

Ovom prilikom još jednom iskazujemo zahvalnost svim sudionicima na vrijednom radu i trudu te svim ravnateljicama i ravnateljima na otvorenosti za nove iskorake u obrazovanju. Veliko hvala i domaćinima naših susreta Scuola media superiore italiana Fiume/Srednja talijanska škola u Rijeci, Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu te Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku.

Svesrdno zahvaljujemo i lokalnim vlastima Primorsko-goranske županije, Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije na otvorenosti i potpori našoj inovaciji u odgoju i obrazovanju.

Evaluacija se nalazi na sljedećoj poveznici.

Evaluaciju su osmislili i proveli: Laura Angelovski, Bojana Ćulum Ilić, Iva Davorija, Helena De Karina, Karin Doolan, Zrinka Ristić Dedić, Jana Šimon, Nikola Baketa, Zoran Grozdanov, Marko Kovačić, Arian Peharda, Dražen Šimleša, Nebojša Zelič i Boris Jokić.