Lista obavijesti

Predstavljanje projekta „Utjecaj pandemije COVID-19 na turizam: primjeri odabranih srednjodalmatinskih otoka Hvara i Brača“ u Povljima na Braču

Objavljeno: 19.06.2023.

Jelena Zlatar Gamberožić predstavila je projekt „Utjecaj pandemije COVID-19 na turizam: primjeri odabranih srednjodalmatinskih otoka Hvara i Brača“ u Povljima na otoku Braču 17.6.2023., u Galeriji Povlja.

U istraživanju je obuhvaćeno mišljenje sugovornika/ica o različitim temama vezanima uz turističko stanje i potencijalni razvoj turizma, a pogotovo s obzirom na utjecaj pandemije COVID-19. Aspekti (tematske cjeline) koji su bili analizirani su ekonomska, socijalna, ekološka i kulturna dimenzija održivosti te utjecaj i posljedice pandemije COVID-19 na turizam.

U gradu Hvaru pokazao se povratak na stanje turizma prije pandemije te daljnji razvoj masovnog turizma. Na Braču je situacija različita u svakom mjestu. Povlja i dalje trpe stagnaciju, s naglaskom na razvijanju ekološke i socijalne dimenzije održivosti, Postira se kreću prema masovnom tipu turizma zbog izgradnje novog hotela, dok su u Bolu prisutne promjene zbog pandemije u vidu otvaranja novih tipova turističkih objekata, ali i registriranja prvih OPG-ova. Posljedice pandemije COVID-19 nisu se pokazale dugoročno prisutnima niti utjecajnima za već postojeće tipove turističkog razvoja u ovim mjestima.

Više o projektu nalazi se na poveznici.