Lista obavijesti

Poziv na znanstvenu konferenciju 6. Dani obrazovnih znanosti

Objavljeno: 21.03.2024.

Cijenjene kolegice i kolege,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na znanstvenu konferenciju 6. Dani obrazovnih znanosti (DOZ 2024) koja će se održati od 16. do 18. listopada 2024. godine u Zagrebu u organizaciji Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu - Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja.

Dani obrazovnih znanosti su bijenalni znanstveni skup kojim se potiče razmjena spoznaja i rezultata istraživanja te umrežavanje istraživača koji obrazovne pojave i procese istražuju u okviru različitih znanstvenih disciplina.

Tema ovogodišnje konferencije je Budućnost obrazovanja: novi pravci u istraživanjima i praksi. Njome želimo doprinijeti analizi suvremenih obrazovnih pojava i procesa te naznačiti pravce koji će redefinirati budućnost obrazovnih istraživanja i prakse.

Konferencija je otvorena različitim temama, a posebno potiče radove o:

  • trendovima u razvoju odgoja i obrazovanja, školstva, učiteljske profesije itd.
  • inovativnim praksama učenja i poučavanja koje inspiriraju i osnažuju učenike/studente i učitelje/nastavnike te osiguravaju stjecanje relevantnih znanja i kompetencija za život u 21. stoljeću
  • inkluzivnim praksama koje uspješno odgovaraju na sve veću raznolikost u učionicama i potiču razvoj i napredovanje svih učenika/studenata, bez obzira na okružja iz kojih dolaze ili njihova individualna obilježja
  • mogućnostima suvremene tehnologije za unaprjeđivanje učenja, poučavanja i vrednovanja
  • obrazovnoj politici i reformama koje imaju potencijal pozitivno transformirati odgojno-obrazovni sustav
  • utjecaju širih društvenih pojava i promjena (npr. migracija, porasta društvenih nejednakosti, klimatskih promjena) na sustav odgoja i obrazovanja
  • novim pristupima u obrazovnim istraživanjima.

Pozivamo Vas da aktivnim sudjelovanjem i prezentacijom rezultata vlastitih istraživanja doprinesete uspješnom radu konferencije. Konferencija će se održati isključivo uživo.

Rok za prijavu sažetaka je 1. lipnja 2024.  na sljedećoj poveznici: https://app.oxfordabstracts.com/stages/50981/submitter.

Detaljnije obavijesti o konferenciji, načinima sudjelovanja te prijavi radova možete potražiti na web stranici https://www.idi.hr/doz2024.

Informaciju o konferenciji slobodno proslijedite zainteresiranim kolegicama i kolegama.

Srdačno vas pozdravljamo i veselimo se vašem dolasku,

Predsjednica Programsko-organizacijskog odbora
dr. sc. Zrinka Ristić Dedić