Lista obavijesti

Održani 5. Dani obrazovnih znanosti

Objavljeno: 25.10.2022.

Znanstvena konferencija 5. Dani obrazovnih znanosti održana je 19. i 20. 10. 2022. godine u Zagrebu, a bila je posvećena temi „Kako poticati dobrobit u odgojno-obrazovnom okružju u izazovnim vremenima?“.

Konferencija je okupila 143 sudionica/ka iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Kanade. U sklopu konferencije održana su tri plenarna izlaganja: prof. dr. sc. Jelena Vranješević sa  Sveučilišta u Beogradu održala je izlaganje „Koje je boje sreća – što kaže pravednost?“, dr. sc. Linda Liebenberg sa Sveučilišta Dalhousie, Kanada izložila je temu „The role of schools in augmenting resilience resources for children and adolescents in times of adversity“, a dr. sc. Ana Kozina s Pedagoškog instituta u Ljubljani govorila je o temi „The Psychological Response to the COVID-19 Pandemic in Slovenia: The Role of Social and Emotional Competencies“.

U sklopu konferencije održan je i simpozij u čast profesorici Vlasti Vizek Vidović pod nazivom „Razvoj učiteljskog identiteta u Hrvatskoj“. Skup je završio održavanjem okruglog stola „Otpornost i profesionalna dobrobit učitelja i nastavnika u izazovnim vremenima“.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na konferenciji!