Lista obavijesti

Održan je susret predstavnika Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i Instituta za filozofiju i društvenu teoriju (IFDT) iz Beograda

Objavljeno: 14.12.2022.

U petak, 9. prosinca 2022. održan je susret predstavnika Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i Instituta za filozofiju i društvenu teoriju (IFDT) iz Beograda.

Dvije ustanove sklopile su 2021. godine Sporazum o suradnji, čija je svrha promicanje znanstvene, akademske i stručne suradnje na područjima od zajedničkog interesa i koristi za obje institucije. Prilikom susreta dviju institucija sudionici su se bolje upoznali i razmijenili ideje vezane za buduću suradnju.

Na susretu su u ime Instituta za filozofiju i društvenu teoriju prisustvovali Luka Glušac, pomoćnik direktora, Tamara Plećaš, pomoćnica direktora, Sanja Iguman, koordinatorica Laboratorija za teoriju, stvaranje i politiku prostora, Ivan Nišavić, koordinator Laboratorija za obrazovne strategije, Jelena Ćeriman, koordinatorica Laboratorija za istraživanje roda, Ana Đorđević, znanstvena suradnica i Aleksandra Knežević, istraživačica pripravnica.

U ime Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu sastanku su prisustvovali Boris Jokić, ravnatelj Instituta, Dunja Potočnik, predstojnica Centra za omladinska i rodna istraživanja, Iva Odak, predstojnica Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja, Nikola Petrović, predstojnik Centra za istraživanje znanosti i prostora, Anđelina Svirčić Gotovac, znanstvena savjetnica iz Centra za istraživanje znanosti i prostora te Mirjana Adamović, viša znanstvena suradnica iz Centra za omladinska i rodna istraživanja.