Lista obavijesti

Održan Dan otvorenih vrata IDIZ-a

Objavljeno: 04.07.2022.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata IDIZ-a, održan 30. 06. 2022. godine, okupio je dvadesetak sudionika, većinom predstavnika civilnog sektora, učitelja/ica, studenata/ica sociologije i psihologije, a pridružila nam se i jedna novinarka Hrvatskoga radija.

Program je otvorio ravnatelj Instituta Boris Jokić, a zatim je Marko Kovačić održao prezentaciju „Rad s mladima u Hrvatskoj - između čekića i nakovnja“. Markovo izlaganje nadopunila je Marita Grubišić-Čabo, predstavivši IDIZ-ov Erasmus + projekt „Youth Wiki“.

Jelena Matić Bojić predstavila je temu integracije izbjeglica u hrvatsko društvo u izlaganju „Bijeg u nepoznato i bijeg iz (ne)poznatog: Kakav je odnos prema izbjeglicama u Hrvatskoj?“, a zatim je Iva Odak predstavila međunarodni projekt „Hand in Hand“ izlažući temu „Kako jačati socijalne i emocionalne kompetencije u obrazovnom sustavu?“. Pri tome je održala i vježbu u kojoj su sudionici imali priliku osvijestiti nejednakosti obrazovnih šansi.

Program je vodila Tana Morić, IDIZ-ova stručna suradnica za projekte i odnose s javnošću.

Zahvaljujemo svima koji su došli i aktivno sudjelovali u raspravama, a kako je bilo na Danu otvorenih vrata možete pogledati u galeriji fotografija.

Prezentacije