Lista obavijesti

Dr. sc. Anđelina Svirčić Gotovac sudjelovala je u predstavljanju Programa cjelovite obnove povijesne jezgre grada Zagreba u Gradskoj skupštini

Objavljeno: 23.03.2022.

Dvije godine od zagrebačkog potresa 22. ožujka 2022. u organizaciji Grada Zagreba i gradonačelnika Tomislava Tomaševića predstavljen je Program cjelovite obnove povijesne jezgre grada Zagreba u kojem je među 12 voditelja studija uključenih u Program sudjelovala i dr. sc. Anđelina Svirčić Gotovac, u ime istraživačkog tima iz Instituta za društvena istraživanja kao voditeljica Sociološke studije. Uz nju su sociološki tim iz IDIZ-a činili: dr. sc. Mirjana Adamović, dr. sc. Nikola Petrović, dr. sc. Jelena Zlatar Gamberožić i Filip Fila, mag. soc.

U izradi studije "Program cjelovite obnove povijesne jezgre grada Zagreba" svoj su doprinos dali brojni stručnjaci iz različitih sektora i institucija, a proces izrade tog opširnog dokumenta koordinirao je Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba.

Predstavljanje je organizirano u Staroj gradskoj vijećnici, Ćirilometodskoj 5 u Gradskoj skupštini. Kratkim predstavljanjem svih 12 studija i nekih najvažnijih rezultata započeo je proces javne rasprave te je gradonačelnik pozvao sve stručnjake i građane da se uključe u razvoj tog dokumenta: https://www.zagreb.hr/en/predstavljen-prijedlog-programa-cjelovite-obnove-p/178166.

Više o temi i prikazanim prezentacijama također se može vidjeti u Jutarnjem listu na sljedećoj poveznici.