hrvatski    english
  Novosti                O projektu                Istraživački tim                Publikacije                U medijima                Kontakti
  Modernizacijski stres, mladi i migracije (09.01/408)  
 

Javna prezentacija projekta

Znanstveno-istraživački projekt „Modernizacijski stres, mladi i migracije“ (09.01/408) javno je predstavljen u petak, 7. veljače 2014. u 14:00 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu.

O projektu su govorile voditeljica projekta dr. sc. Irena Martinović Klarić te suradnice dr. sc. Ivana Lučev i dr. sc. Lana Peternel. Dr. sc. Martinović Klarić izložila je osnovne informacije o projektu, sastavu i kompetencijama interdisciplinarnog istraživačkog tima, cilju projekta, teorijskom okviru istraživanja, uzorku, protokolu istraživanja te očekivanim znanstvenim, obrazovnim i društvenim ishodima projekta. Dr. sc. Lučev je pojasnila hipoteze i metodološko-teorijski okvir istraživanja. Dr. sc. Peternel je opisala preliminarne rezultate istraživanja kulturnih modela u različitim domenama svakodnevnog života provedenih među srednjoškolskom populacijom iz gimnazija i strukovnih škola u Zagrebu, Splitu, Kninu i Vukovaru.