Završen je projekt „Prirodne znanosti su in“ koji je proveden u suradnji Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu s Gimnazijom Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca te Odjelom za biologiju i Odjelom za fiziku Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a trajao je od listopada 2015. do listopada 2016. godine.

Svrha projekta bila je stvaranje poticajnog odgojno-obrazovnog okruženja u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića Vinkovci podizanjem kompetencija nastavnika prirodoslovnih predmeta te promocija prirodnih znanosti izradom dva nova kurikuluma fakultativne nastave iz biologije i fizike.

U sklopu projekta su dr.sc. Iris Marušić i dr.sc. Ivana Jugović osmislile i održale dvije dvodnevne radionice za nastavnike. Prva od njih, pod nazivom „Planiranje i razvoj kurikuluma fakultativne nastave“ provedena je u veljači 2016. godine, a druga radionica s temom učenja i motivacije provedena je u listopadu ove godine.

Osim toga, dr.sc. Iris Marušić i dr.sc. Ivana Jugović su provele istraživanje s učenicima vinkovačke gimnazije o njihovoj motivaciji za fiziku i biologiju i potrebama koje imaju od fakultativne nastave iz tih predmeta. Rezultati istraživanja predstavljeni su na interdisciplinarnoj znanstvenoj konferenciji 3. Dani obrazovnih znanosti u listopadu 2016. godine u Zagrebu u koautorstvu s nastavnicima vinkovačke gimnazije Jasenkom Krznarić-Barić i Ivanom Švaganovićem.