U okviru međunarodne razmjene osoba koje se u svom poslu bave mladima između Republike Hrvatske i Sveučilišta u Minnesoti (SAD), Marko Kovačić, član grupe za istraživanje mladih Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, od 1.-13. lipnja 2014. godine sudjelovao je u studijskom posjetu Minneapolisu.
Posjet koji je organizirao odsjek Studija za mlade Sveučilišta u Minnesoti, imao je za cilj upoznati hrvatske istraživače/ice i predstavnike/ice civilnog društva s politikom za mlade Minnesote, kao i konceptima rada s mladima. Tijekom dvotjednog radnog boravka u SAD-u, hrvatski predstavnici/e su imali/e priliku sudjelovati na seminaru Youth work in contested spaces priznatog američkog stručnjaka za rad s mladima, prof. dr. sc. Rossa VeLure Roholta, posjetiti različite institucije i organizacije koje se bave mladima te održati nekoliko javnih predavanja o mladima u Hrvatskoj kroz prizmu postkonfliktnog područja. Predstavnici Sveučilišta u Minnesoti izrazili su želju za nastavak suradnje s hrvatskim organizacijama na sličnim temama te su izrazili želju za ostvarivanje institucionalne suradnje s hrvatskim javnim znanstvenim institutima i sveučilištima.

U sklopu studijskog posjeta održana je i međunarodna konferencija o radu s mladima Youth Work History 2. i 3. lipnja 2014. godine u St. Paulu, na kojoj je Marko Kovačić održao izlaganje o mehanizmima formalne društveno-političke participacije mladih u Hrvatskoj.

Ovaj studijski posjet prvi je dio većeg projekta koji će završiti posjetim američkih kolega/ica Hrvatskoj sredinom 2015. godine.

6720412181414880548 7677427003148357593