Pozivamo vas na završnu konferenciju projekta „Obrazovne aspiracije učenika u prijelaznim razdobljima hrvatskog osnovnoškolskog obrazovanja: priroda, odrednice i promjene (COBRAS)“ pod nazivom „Obrazovanje kao cilj, želja i nada“.
Konferencija će se održati u utorak, 29. siječnja 2019., od 10:00h do 12:30h u Novinarskom domu, Perkovčeva ul. 2, Zagreb.
Konferencija je osmišljena kao mjesto razgovora odgojno-obrazovnih radnika, roditelja i istraživača o rezultatima istraživanja i njihovom značenju za obrazovanje i odrastanje u Republici Hrvatskoj.
U razdoblju od veljače 2016. do veljače 2019. godine Institut za društvena istraživanja u Zagrebu proveo je uspostavni znanstveno-istraživački projekt, koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ), pod nazivom „Obrazovne aspiracije učenika u prijelaznim razdobljima hrvatskog osnovnoškolskog obrazovanja: priroda, odrednice i promjene (COBRAS)“.
U istraživanju je u dvjema školskim godinama sudjelovalo 28 zagrebačkih osnovnih škola te više od 2700 učenika, roditelja i nastavnika. Istraživanje predstavlja prvi sustavni pokušaj longitudinalnog istraživanja ove teme u Republici Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

Program konferencije:

10:00 – 10:30 – „Obrazovanje kao cilj, želja i nada“

Prezentacija rezultata istraživačkog projekta- Boris Jokić (IDIZ – COBRAS – Istraživački tim)

10:30 – 11:30 – Okrugli stol – Što hrvatska škola čini i što sve može činiti za aspiracije djece i mladih?

Sudionici:

Ravnatelji, stručni suradnici, učitelji iz OŠ Augusta Harambašića, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Izidora Kršnjavoga, OŠ Jure Kaštelana i OŠ Horvati

Članovi COBRAS istraživačkog tima

11:30 – 12:30 – Okrugli stol – Roditelji i obrazovne aspiracije u Republici Hrvatskoj – poticaj ili prepreka?

Sudionici:

Roditelji i učitelji iz OŠ Augusta Harambašića, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Izidora Kršnjavoga, OŠ Jure Kaštelana i OŠ Horvati

Članovi COBRAS istraživačkog tima

12:30 – 13:00 – Domjenak

Molimo obaveznu potvrdu dolaska do ponedjeljka 28. siječnja 2019. u 10h. Ankici Trogrlić Matić na trogrlic@idi.hr.

Srdačan pozdrav,
Boris Jokić (u ime istraživačkog tima COBRAS)

Program konferencije