Pozivamo Vas na prvu prezentaciju rezultata studije Istraživanje mladih u Hrvatskoj 2018./2019. koja će se održati u utorak, 5. ožujka 2019. s početkom u 11 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

Na koji način mladi u Hrvatskoj provode svoje slobodno vrijeme? Koje vrijednosti su im važne i što žele u životu postići? Čega se mladi danas najviše boje? Koliko vjeruju Vladi, a koliko Europskoj uniji, te koliko odgovornosti su spremni sami preuzeti? I najvažnije, gdje vide svoju budućnost, u Hrvatskoj ili inozemstvu?

Ovo su samo neka pitanja na koja su mladi odgovorili u okviru najnovije empirijske studije Istraživanje mladih u Hrvatskoj 2018./2019. Zaklade Friedrich Ebert. Autori/ce studije su istraživači/ce Instituta za društvena istraživanja: dr. sc. Anja Gvozdanović, dr. sc. Vlasta Ilišin, dr. sc. Mirjana Adamović, dr. sc. Dunja Potočnik, dr. sc. Nikola Baketa i mr. sc. Marko Kovačić. U istraživanju provedenom na uzorku od 1 500 mladih u dobi od 14 – 29 godina pitali smo ih o njihovim stavovima, očekivanjima i strahovima. Ovo je drugo istraživanje koje su u Hrvatskoj proveli Zaklada Friedrich Ebert u Zagrebu i Institut za društvena istraživanja u Zagrebu (prvo je provedeno 2012. godine). Istraživanje ne opisuje samo kako mladi vide svoju budućnost, nego donosi i niz preporuka kako bi im društvo moglo pomoći i pružiti im mogućnosti u Hrvatskoj. Regionalna usporedba rezultata bit će prezentirana kroz studiju koja je dio međunarodnog istraživačkog projekta Zaklade Friedrich Ebert, koji okuplja 11 studija o mladima iz jugoistočne Europe: deset nacionalnih i jednu regionalnu studiju.

Pridružite nam se i podijelite Vaše mišljenje s nama.

Program