Proteklog je tjedna u Ljubljani održan prvi sastanak Erasmus + projekta „Hand in Hand: Social and Emotional Skills for Tolerant and Nondiscriminative Societies (A Whole School Approach)“ u kojem sudjeluje sedam partnerskih institucija iz pet zemalja: Slovenije, Danske, Hrvatske, Njemačke i Švedske, a vodeći je partner Pedagoški Inštitut u Ljubljani.

Svrha je trogodišnjeg projekta razviti i primijeniti inovativan program za razvoj socio-emocionalnih i interkulturalnih kompetencija učenika osnovne škole, ali i njihovih učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja. Program će se oslanjati na pristup koji uključuje čitavu školu, istodobno će se primjenjivati u dvanaest škola u četiri zemlje sudionice, a provest će se i njegova vanjska evaluacija.

Institut za društvena istraživanja u Zagrebu partner je na projektu koji će sljedeće tri godine izvoditi znanstvenici Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja: Iris Marušić, Saša Puzić, Ivana Jugović, Iva Košutić i Jelena Matić. Naš je posebni projektni zadatak osmišljavanje programa za razvoj socio-emocionalnih i interkulturalnih kompetencija učenika u suradnji s drugim partnerima te provedba programa u dvanaest hrvatskih škola.

handinhandlogo