Tužni smo zbog odlaska naše Vlaste Vizek Vidović koja je svojim radom i svojom prijateljskom i kolegijalnom podrškom dotaknula živote mnogih.

Vlasta je 2001. godine bila među inicijatorima i osnivačima Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja pri Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu. Značajno je utjecala na razvoj Centra kao vanjska voditeljica projekata i članica Znanstvenog kolegija sve dok se 2010. godine nije trajno pridružila našem timu i našoj instituciji. Tijekom svog rada u Centru inicirala je istraživanja profesionalnog razvoja učitelja i nastavnika i dala izniman doprinos uspostavi interdisciplinarnog područja obrazovnih znanosti, kreiranju obrazovnih politika u području obrazovanja, ali i razvoju obrazovne prakse u mnogim područjima. Bila je predstojnica Centra za istraživanje i razvoj obrazovanja od 2011. do 2015. godine. Zbog njezinog cjelokupnog doprinosa institucionalnom razvoju i znanstvenoj vidljivosti Institut za društvena istraživanja u Zagrebu 2016. godine dodijelio joj je status zaslužne znanstvenice. Svojom je vizijom, mudrošću i znanjem presudno utjecala na profesionalne karijere mnogih od nas, a svojim nas je prijateljstvom trajno obogatila. Sjećat ćemo se Vlaste s toplinom i zahvalnošću.

vvvKomemoracija za našu dragu Vlastu u zajedničkoj organizaciji Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se 15. ožujka u 12 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta, Ivana Lučića 3.