hrvatski    english  
Dani obrazovnih znanosti
Naslovnica
Organizacija
Sudjelovanje
Program
Važni datumi
Kontakt
   Obrazovne promjene: izazovi i očekivanja      Organizacija
  

Posljednjih smo godina svjedoci intenziviranja stručne i javne rasprave o obrazovnim promjenama, od onih koje prožimaju čitav sustav do promjena u svakodnevnom poučavanju u razredu. Bez obzira na razinu na kojoj se odvija, svaka je promjena izazov za njezine sudionike, ali i prilika da učenje i poučavanje učine boljim, zanimljivijim i smislenijim u svom razredu, u svojoj školi ili u obrazovnom sustavu u kojem djeluju.

U Hrvatskoj se danas predlažu strateške promjene unutar obrazovnog sustava koje imaju za cilj unaprijediti učenje i poučavanje u školama u skladu s najsuvremenijim znanstvenim spoznajama i obrazovnom praksom. One su osmišljene s ciljem da učenike učine uspješnima tijekom čitavog obrazovanja, u odabiru karijere i u kasnijem cjeloživotnom učenju. Sveobuhvatnost ovih promjena predstavlja poseban izazov znanstvenicima koji djeluju u području obrazovanja, jer se njihov uspjeh može zasnivati jedino na brižljivo planiranim, izvedenim i analiziranim interdisciplinarnim istraživanjima koja će pratiti njihovu provedbu.

3. Dani obrazovnih znanosti posvećeni su različitim perspektivama obrazovnih promjena, očekivanjima njihovih sudionika, ali i izazovima koje one postavljaju pred znanstvenu zajednicu. Zbog toga pozivamo znanstvenike i istraživače u području obrazovanja da predstave svoje radove na ovu temu.

Organizator

Institut za društvena istraživanja u Zagrebu,
Centar za istraživanje i razvoj obrazovanja


Mjesto održavanja

Sveučilište u Zagrebu
Centar za poslijediplomske studije
Zvonimirova 8
10000 Zagreb   Prethodne konferencije

DOZ 2014

DOZ 2012
Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Centar za istraživanje i razvoj obrazovanja, Amruševa 11/II, 10000 Zagreb, telefon: 01/4883550