Poštovani,

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na najveće popularno-znanstveno događanje u našem Institutu koje prezentira široj javnosti istraživački rad naših znanstvenika i znanstvenica. Posebice zato što ove 2019. godine slavimo 55. godišnjicu postojanja.

Institut za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ) u četvrtak, 23. svibnja od 10:00 do 13:00 sati, otvara svoja vrata svim posjetiteljima u sklopu Dana otvorenih vrata (DOV) s ciljem popularizacije spoznaja u društvenim, humanističkim, obrazovnim i srodnim znanostima.

Ove godine DOV se organizira i financira u sklopu H2020-MSCA-NIGHT-2018 EU projekta “European Researchers´ Night: Techno-Past Techno-Future” u okviru programa Obzor 2020 na kojem je IDIZ jedan od 18 partnera, a MZO koordinator projekta.

U skladu s temom projekta usmjerenom na tehnologiju i društvene promjene uvodno predavanje pod naslovom „Ovisnost o sebi u doba selfija“ održat će suradnik Instituta iz Ljubljane, antropolog dr. sc. Dan Podjed, zaposlen u Slovenskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

U nastavku programa održat će se dvije radionice za učenike usmjerene na promoviranje tolerancije, ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja u društvu te prezentacija popularizacijskih aktivnosti na glavnom događanju Europske noći istraživača 27. rujna 2019. godine. Posebno se veselimo što ćemo ove godine ugostiti učenike gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca.

Program